Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

20-22 листопада у Львові відбудеться Міжнародний фестиваль візуального мистецтва Wiz-art Wideo Fest

20-22 листопада у Львові відбудеться Міжнародний фестиваль візуального мистецтва Wiz-art Wideo Fest. Як повідомила сьогодні під час прес-конференції програмний директор фестивалю Наталія Ільчук, особливістю Wiz-art Wideo Fest буде те, що на ньому представлятимуть не лише короткометражні кінофільми професійних режисерів, а й експериментальні відеороботи молодих митців.
У рамках фестивалю відбудеться прем’єра більш ніж 50 фільмів молодих режисерів з-понад 20 країн світу, серед яких – США, Великобританія, Німеччина, Хорватія, Естонія та інші. Слід зазначити, що на фестивалі не буде представлено жодного львівського режисера.
За словами співорганізатора фестивалю Ольги Сало, головною особливістю першого дня показів буде прем’єра неординарних фільмів, автори яких не завжди можуть знаходити розуміння в своєму оточенні, на другий день буде запропоновано фільми жінок-режисерів та фільми про жінок, третього дня пройде показ спеціальної програми фільмів без слів.
Що стосується призових місць, то, за словами Наталії Ільчук, в класичному розумінні їх не буде: «В нас буде лише один переможець, якого визначать глядачі, шляхом голосування. В якості призу, режисер матиме змогу влаштувати свій творчий вечір під час другого Wiz-art Wideo Fest у травні 2009 року».
Організатори також повідомили, що в рамках фестивалю відбудеться розбиття телевізора, яке символізує занепад культури кінопереглядів у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ