Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

21 хворого поставили на облік на лікування за кордоном

Вчора, 28 липня, відбулося засідання Комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон. Комісія розглянула 23 справи та прийняла рішення про постановку на облік 21 хворого, з них 11 дітей. Станом на даний момент на обліку перебувають 65 осіб. Про це повідомила прес-служба МОЗ України.

Як відомо, до зарубіжних клінік за програмою КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України.

Лікування за кордоном, як виключний захід передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

Направлення хворих на лікування за кордон здійснюється відповідно до вимог Положення про порядок направлення громадян на лікування за кордон, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.12.1995 № 991, та наказу МОЗ України від 17.07.2014 № 502 «Про забезпечення організації направлення громадян на лікування за кордон».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ