Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Війна з Росією

22000 грн зібрали Львівські школярі, щоб вилікувати захисника України

22000 грн зібрали Львівські школярі, щоб вилікувати захисника України, - регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Сергій Науменко ледь-ледь стримував своє хвилювання, щоб не показати своїх почуттів гостям. Бо хоч і прогнозовано, але все ж таки несподівано до нього прямо в лікувальну палату ВМКЦ Західного регіону, завітали учні 3 загальноосвітньої школи міста Львова. Разом з багатьма теплими словами вони передали Сергійові запашний галицький каравай, та близько 22 тисяч гривень, які учні школи зібрали для того, щоб вилікувати захисника України.

Вже близько десяти років поспіль, раз на рік, в нашій школі відбувається благодійний ярмарок, - розповіла соціальний педагог школи Марія Степанова. – виник він по ініціативі активістів шкільного самоврядування. На ярмарку продаються речі, які діти виготовили разом з батьками. Як правило молодша школа пропонує купити різноманітні солодощі та випічку. А старшокласники більше дають на продаж «хенд-мейду», різноманітних сувенірів та творів зроблених власними руками.

Зазвичай  учні намагаються робити допомогу адресно. Адже їм потрібно знати, що їх гроші не просто «розчинились» в якомусь благодійному фонді. А пішли на конкретну справу.  Наприклад минулого року, під час ярмарку діти назбирали понад 10 тисяч гривень. Всі ці кошти, за рішенням шкільного самоврядування, були передані дошкільному навчальному закладу для дітей з особливими потребами «Півник», що знаходиться в місті Костянтинівка Донецької області. А в цьому році діти вирішили передати гроші на лікування прикутому до інвалідного візка українському воїну. 

За словами Марії Степанової, саме через такі акції діти вчаться бути щирими, відчувати чужий біль а головне – розуміти свою значимість в державі, та те, що саме вони своїми діями можуть змінювати навколишній світ на краще.

Тарас Грень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ