Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

22 патрульних пройшли тренінг у Туреччині

Вранці 11 червня після проходження навчань у Туреччині до України повернулись 22 інспектори Патрульної поліції. Такі навчання стали можливими завдяки домовленості Національної поліції України з турецькою стороною. До кінця 2016 року тренінг у цій країні пройдуть щонайменше 500 охоронців порядку з усієї України. Про це Гал-інфо повідомили у Патрульній поліції.

Патрульна поліція

17 з них вивчали тактику застосування спецзасобів і стратегію дії під час масових заворушень. Інша група з 5 патрульних поліцейських пройшла тренінг з переговорів із організаторами та учасниками масових заворушень. Тренінг тривав з 5 по 10 червня.

Патрульна поліція

Станіслав, учасник курсу тактики, розповідає: “У Туреччині масові заходи часто переростають у масштабні бійки. За рік в цій країні відбувається близько 1000 мітингів та протестів. Тому нас навчили припиняти заворушення, не завдаючи їхнім організаторам та учасникам тілесних ушкоджень. Наші знання та вміння дуже знадобляться в Україні, наприклад, у випадку рейдерських захоплень”.

Патрульна поліція

Патрульний поліцейський Олександр пройшов тренінг з переговорів із організаторами та учасниками масових заворушень.

Він пояснює: “Патрульний поліцейський має не допустити застосування сили та спецзасобів для розгону заворушення. У наших колег в Туреччині гарний досвід — в Стамбулі, наприклад, за день може відбутись близько 50 масових заходів. Нас навчили контролювати натовп та ефективно спілкуватись із ним”.

Патрульна поліція

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ