Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

22 травня – три роки трагедії під Волновахою

13 українських військових загинули під час запеклого бою поблизу міста Волноваха. "Терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці"

В цей день Міноборони інформувало про наступне:

«У ніч з 21 на 22 травня сталося кілька нападів диверсійно-терористичних груп на підрозділи Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначених районах.

Поблизу міста Волноваха на Донеччині терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України. Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, що спричинило вибух боєкомплекту. Є загиблі та поранені.

На місце події негайно направили санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим та евакуації їх до військово-медичних закладів.»

Під час бою поблизу міста Волновахи вранці в четвер загинули 13 українських силовиків, заявив голова Верховної Ради, в. о. президента України Олександр Турчинов.

"Під час боїв - а метою їх (бойовиків – ред.) було атакувати та захопити місто Волноваха – наші військові захистили це місто, не дали можливість пройти далі, але, на превеликий жаль, під мінометним вогнем, під вогнем із гранатометів, із важкої автоматичної зброї загинули за Україну наші хлопці, військові. 13 осіб віддали життя за Україну", - повідомив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ