Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

23 травня в Україні стартує основна сесія ЗНО

23 травня в Україні стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. У вівторок абітурієнти складатимуть тест із української мови та літератури. Про це сьогодні, 18 травня, на прес-конференції повідомила Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, інформує кореспондент Гал-інфо.

За словами Лариси Середяк, допуск до пункту тестування відбуватиметься за наявності чітко визначених документів: сертифікат ЗНО, документ, що посвідчує особу (серія та номер якого зазначені у Сертифікаті) та запрошення-перепустка.

Діти із особливими потребами писатимуть ЗНО на 30 хв довше

"Нагадаю, що у пункт проведення ЗНО треба прийти від 10:15-10:50. Важливо наголосити, щоб абітурієнти не запізнювались на тест із ЗНО, бо їх просто не пустять в аудиторію, а це означає, що цьогорічний тест із ЗНО для вас вже є, умовно кажучи, складений", - зазначила Лариса Середяк.

Також директор ЛРЦОЯО наголосила, що усі технічні засоби, такі як телефон, навушники, цифрові годинники та інше, потрібно буде здавати на спеціально для цього відведений стіл.

Лише через поважні причини абітурієнт матиме змогу скласти ЗНО у додатковій сесії

"Бували випадки, що діти крали чужі телефони, тому закликаю вас, або не брати телефону, або ж ставити його у  чохол чи сумочку", - сказала Лариса Середяк.

"Нагадаю, що потрібно ручку із чорною пастою, про запас варто взяти дві, а також, при бажанні, можна прозору пляшку із водою", - додала директор ЛРЦОЯО.

У ЛРЦОЯО на додаткову сесію ЗНО зареєструвались ув'язнені

Нагадаємо, основна сесія ЗНО триватиме до 16 червня.

Як повідомляло Гал-інфо, у МОН планують ввести ЗНО для випускників 9 класів.

Додамо, завтра, 19 травня, закінчується реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ