Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

24 Яворівську бригаду несподівано відправляють на Схід

Сьогодні вночі 24-та механізована бригада, що дислокується у місті Яворів, отримала телефонограму від військового керівництва з вимогою виїхати на Схід до 26 жовтня. Хоча раніше виїзд бригади був запланований на 1 листопада, повідомила прес-служба ЛОПО "Батьківщина".

Мова йде про близько 1500-2000 військових, які зараз перебувають на ротації у відпустках вдома. Із зони АТО хлопці повернулися в кінці серпня - середині вересня, відвоювавши на Сході з початку конфлікту - з березня 2014 року.

До 15 жовтня Яворівську бригаду мали забезпечити зимовим обмундируванням, проте вояки досі не отримали ні теплого одягу, ні берців, ні бушлатів, ні теплої білизни. Все це начебто обіцяють видати там, на місці.

Самі військові пов’язують таку незрозумілу спішність в часи офіційного перемир’я і припинення вогню лише з одним: забрати у них можливість здійснити своє волевиявлення 27 жовтня. Вибори застануть хлопців у дорозі чи на Сході країни і навіть якщо вони зможуть вибрати політичну силу, якій симпатизують, то віддати голос за кандидата по мажоритарному окрузі не зможуть.

Нагадаємо, по 122 мажоритарному виборчому окрузі - Яворівський, Жовківський райони - кандидує до Верховної ради України командир 24 механізованої бригади полковник Олександр Павлюк. Офіцер користується великою повагою серед військових та їхніх родин, а цивільні мешканці краю називають його народним генералом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ