Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

250 британських акторів, музикантів і художників закликали співгромадян залишитися у ЄС

Понад 250 британських художників, письменників, акторів і музикантів підписали звернення до співгромадян, у якому закликають не голосувати за вихід Великобританії з Євросоюзу.

Як повідомляє The Guardian, до звернення долучилися Бенедикт Камбербетч, Денні Бойл, Хелена Бонем Картер, Сем Тейлор-Джонсон та інші.

Лист із закликом залишитися в ЄС за підписом художників, оприлюднили напередодні референдуму, який відбудеться 23 червня. В рамках цього референдуму, нагадаємо, жителі Великобританії вирішать, чи залишатися їхній країні у складі Євросоюзу.

Головний аргумент проти виходу з ЄС - зростання креативної індустрії у Великобританії, який стався завдяки співпраці в рамках Євросоюзу.

"Від крихітної галереї до величезного блокбастера, багато хто з нас працювали у проектах, які ніколи б не відбулися без життєво необхідного фінансування з Євросоюзу або без співпраці, яка долає кордони, - йдеться в листі. - Британія не просто сильніша в Європі, вона більш креативна, і наш успіх у творчій сфері буде ослаблений, якщо ми вийдемо з ЄС".

У листі також йдеться, що понад 96% членів федерації Креативних індустрій Британії підтримують рішення залишитися у складі ЄС.

Крім того, членство Британії у ЄС дає можливість культурному продукту виходити на європейський ринок і здобувати європейське фінансування.

Зазначимо, що креативні індустрії у Великобританії випереджають інші сектори виробництва, незважаючи на скорочення фінансування культурних програм з боку держави. За даними The Guardian, внесок креативних індустрій в економіку Британії у 2014 році становив 84 млрд фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, за даними соцопитування, вихід Великобританії зі складу Євросоюзу готові підтримати 36% громадян країни. У складі блоку хочуть залишитися 34% британців. Ще 23% британських виборців наразі не визначилися зі своїм рішенням, а 7% вирішили не голосувати взагалі.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ