Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

26 квітня працівники УЗЕ в Україні затримали 8 хабарників: лікарі, судді, поліцейські

26 квітня оперативники територіальних управлінь захисту економіки спільно з іншими підрозділами затримали шістьох посадовців та двох осіб, які намагалися підкупити працівників УЗЕ у Дніпропетровській та Житомирській областях. Загальна сума пропонованої неправомірної вигоди склала 325 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.
Нацполіція

На Дніпропетровщині  поліцейські викрили злочинну групу, яка за «винагороду» безпідставно оформлювала учасникам бойових дій групу інвалідності.

Це давало змогу в подальшому отримати від держави грошову допомогу у розмірі 200 тисяч гривень. Вартість такої «послуги» – 40-50 тисяч гривень. У корупційній схемі була задіяна голова однієї з МСЕК, яка через громадського діяча отримувала кошти. Під час проведення слідчо-оперативних заходів задокументовано одержання посередником від громадян неправомірної вигоди на загальну суму  45 тисяч гривень.

Крім того, Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Нацполіції та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції здійснюється досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння корпоративними правами, майном, технікою та урожаєм чотирьох сільськогосподарських підприємств Дніпропетровської області. Один із основних фігурантів звернувся до співробітників Управління захисту економіки в Дніпропетровській області з пропозицією за певну суму грошей не проводити заходів, направлених на розкриття злочину.

Вчора, 26 квітня, фігуранта затримано під час передачі 3-х тисяч доларів США поліцейському.  Також затриманий обіцяв, що в подальшому заплатить ще 15 тисяч доларів США за прикриття злочинної діяльності вищевказаних осіб.

У Луганській області працівники УЗЕ та прокуратури викрили декана одного із факультетів Донбаського державного технічного університету. Він за неправомірну винагороду «допомагав» студентам навчатися. Зокрема, посадовець брав гроші і за успішне складання заліків та іспитів, призначення підвищеної стипендії та вирішення питання щодо здачі сесії навіть тими студентами, які не відвідували навчання та перебували фактично на непідконтрольній території України. Гроші у якості неправомірної вигоди студенти повинні були перераховувати на банківську картку. Задокументовано понад 30 фактів одержання ним хабарів на загальну суму понад 70 тисяч гривень.

У Львові затримали колишнього помічника судді, який вирішував судові питання, що виникали у громадян, за певну «винагороду». Окрім того, поліцейські з'ясували, що чоловік перебуває у міжнародному розшуку як особа, яка переховується від органів досудового розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом вчинення розбою на території Вінницької області. Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та Львівської місцевої прокуратури №3 затримали колишнього помічника судді під час одержання неправомірної вигоди в сумі 35 тисяч гривень.

В Запоріжжі затримано 45-річного лікаря, який крім того, що обіймав посаду завідувача одного із медичних центрів, також був членом обласної медико-соціальної комісії. За тисячу доларів США неправомірної вигоди він пообіцяв громадянину, який не має проблем зі здоров’ям, вирішити питання щодо призначення групи інвалідності.

У Хмельницькій області до поля зору оперативників Управління захисту економіки  Нацполіції, СБУ та прокуратури області потрапили фахівець територіальної громади та керівник структурного підрозділу пошти. Спеціаліст з питань комунальної власності та земельних відносин однієї з об’єднаних територіальних громад одержав  29 тисяч гривень від місцевого жителя за надання земельної ділянки. Начальник структурного підрозділу «Укрпошти» вимагав і одержав від колишнього керівника цього підрозділу 4 тисячі гривень хабара за невжиття заходів реагування по виявлених правопорушеннях та не направлення компрометуючих матеріалів до правоохоронних органів.

На Житомирщині правоохоронці затримали керівника товариства, який пропонував 20 тисяч гривень працівникам Управління захисту економіки. Гроші призначалися за те, щоб чиновника не притягували до кримінальної відповідальності за незаконний демонтаж будівлі заводу комерційною структурою.

Протягом дня працівники територіальних підрозділів Департаменту захисту економіки Національної поліції спільно з іншими правоохоронними органами затримали 8 осіб, які вимагали, отримали та пропонували неправомірну вигоду. Загальна сума коштів, що вилучили правоохоронці під час затримань, становить 325 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ