Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

26 листопада у Львові скорбота за жертвами голодоморів

Завтра, 26 листопада, у Львові на всіх будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування буде приспущено національний прапор, а на житлових будинках він буде разом з траурною стрічкою. Окрім того, в місті попросили утриматися від проведення заходів розважального характеру. Також заплановано провести о 16.00 год. загальноміську хвилину мовчання, - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Також о 16.00 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченку будуть запалені символічні свічки в пам’ять про невинних жертв.

У Львівській опері в цей день відбудеться «Вечір-реквієм пам'яті жертв Голодомору», на якому оркестр Львівської національної опери та балету ім. С. Крушельницької під диригуванням Мирона Юсиповича виконає твори Якова Степового, Євгена Станковича, Самуеля Барбера, Томазо Альбіноні, Отторіно Респіґі, Оксани Герасименко. Початок о 18.00 год.

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові буде організована акція «Незабудка пам’яті», яка розпочнеться 26 листопада о 12.00 год.

Не залишаються осторонь і громадські організації міста. Так, студентське Братство ЛНУ ім. І. Франка 28-29 листопада у Центрі культури та дозвілля університету (вул. Університетська,1) проведе захід «Дні пам'яті жертв голодомору».

Окрім того в понеділок, 28 листопада, о 16.00 в книгарні «Є» відбудеться презентація збірки художніх творів про голодомор «Зернятко надії», яка вийшла у видавництві «Свічадо» за підтримки Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ