Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

270 тисяч українців офіційно працевлаштовані у Польщі

У Польщі збільшується кількість українських працівників, за яких роботодавці сплачують страхові внески до Закладу соціального страхування (ZUS), - Дзеркало тижня.

Наприкінці червня до ZUS зроблені внески більш ніж за 270 тисяч працівників з України. Найбільше застрахованих громадян України у Варшаві - приблизно 50 тисяч, на другому місці - українці Вроцлава, яких 21 тисяча. Для порівняння, наприкінці минулого року в ZUS було зареєстровано понад 194 тисяч українців.

Польща з наступного року змінить правила працевлаштування іноземців. Вже з 1 вересня починається процедура припинення чинних правил реєстрації заяв про намір доручити роботу працівнику з-за східного кордону Польщі. Раніше отримати таку декларацію було дуже легко.

Нові правила будуть означати збільшення формальних вимог, як у випадку з наданням дозволу на роботу.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", серед українських громадян, які працювали за кордоном протягом останніх п'яти років, найбільше виїжджали на роботу до Польщі - 36%, на другому місці Росія (25%), по 5% працювали в Чехії та Німеччині, 3% - в Італії, решта - в інших країнах, в основному, Західної Європи.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ