Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

28 листопада починається Різдвяний піст

Завтра, 28 листопада, розпочинається Різдвяний піст, який триватиме до світлого Різдва Господа Ісуса Христа. На прохання Гал-інфо свої поради нашим читачам дав митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП, владика Димитрій.

«Піст змушує людей стриматися від духовних та тілесних розваг, задуматися над тією великою тайною, яка здійснилася понад 2 тисячі років тому, - пришестя у світ Сина Божого, щоб спасти усіх нас. Тому, звичайно, що цей піст, як і всі інші пости, встановлені Церквою, зобов’язує нас триматися духовно і тілесно цього посту. Адже піст, він взаємодоповнюється і навіть якоюсь мірою є справжнім тоді, коли ми постимося і духовно, і тілесно. Стримання від скоромної їжі, вживання тільки пісних страв, а сюди входять і рибні продукти, але не молоко, яйця, сир», - зазначив Владика Димитрій.

Він пояснив, що у цей піст дозволяється риба, а в монастирях і в монастирських громадах не дозволено вживання цього продукту.

«Наші парафіяни, які постяться, знають у чому суть посту, як його потрібно дотримуватися. Піст дозволяє нам увійти у стан спокою душевного та тілесного, а також поправити своє здоров'я, адже вживання рослинної їжі добре впливає на загальний стан організму. Нині у їжу додають різноманітні добавки, консерогени, барвники, підсилювачі смаку, які згубно впливають на здоров'я, а піст дозволяє дозволяє подбати про тілесне здоров'я. Тому я закликаю всіх правильно поститися, пам’ятати про те, якого великого свята ми чекаємо, бути в мирі з усіма і готуватися до Різдва Спасителя, Господа нашого Ісуса Христа», - зазначив Митрополит.

Фото прес-служби Львівсько-Сокальської Єпархії УПЦ КП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ