Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30 листопада Львівський шаховий клуб очікує на судових виконавців

Львівським шахістам, найімовірніше, доведеться покинути орендоване ними приміщення, що на вул. Фредра. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова правління львівського шахового клубу Володимир Бутурин.
За його словами, згідно з рішенням Львівської обласної ради №328 від 13 червня 2007 року, шаховий клуб повинен передати приміщення на баланс Львівського національного університету імені Івана Франка. Вже 30 листопада спортсмени очікують на судових виконавців.
„Львівський шаховий клуб став громадською організацією на початку дев`яностих, і відтоді не отримував жодних дотацій від держави. Через скрутне фінансове становище, клуб був змушений здавати свої приміщення в суборенду зацікавленим організаціям. Проте внаслідок перевірки КРУ з`ясувалось, що „ЛШК без погоджень з орендарем і без відповідних рішень Львівської обласної ради незаконно укладав договори та здавав в суборенду нежитлові приміщення, внаслідок чого обласний бюджет недоотримав коштів на велику суму”. Насправді ж всі кошти спортсмени використовували на сплату комунальних послуг, ремонтні роботи, окрім того, клуб перерахував понад 50 тисяч податків і зборів у казну держави”, - говорить Володимир Бутурин.
Як зазначає голова клубу, комунальне підприємство „Нерухомість та майно” подало позов до Господарського суду і виграло процес, а також і апеляційний суд. На даний час досі не з`ясовано, в чиїй власності перебуває приміщення.
„Є документ, в якому підтверджується право власності територіальної громади Львова на об`єкти колишньої обласної комунальної власності на території міста (ухвала №431 від 09.12.1999р.). Тож чи правомірним було проводити сесію обласної ради під час незавершеного судового процесу та прийняття рішення №328 від 13 червня 2007 року, адже суд закінчився у жовтні , а рішення ЛОР датоване 13 червня”, – наголошує Володимир Батурин.
За його словами, керівництво ЛШК подало касаційну скаргу на рішення апеляційного суду. Натомість, КП ”Нерухомість та майно” вимагає розірвати договір оренди із Львівським шаховим клубом, а також виселити його з приміщення, що на вул. Фредра, 1.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ