Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30 листопада Святійший Патріарх Філарет очолить Велику молитву за Україну

30 листопада Святійший Патріарх Філарет очолить Велику молитву за Україну спільно з представниками інших християнських конфесій на Михайлівській площі. Повідомили в прес-центрі Київської Патріархії.

30 листопада 2014 року о 14:00 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить Молитву за Україну з читанням Акафісту до Покрови Божої Матері.

Молитва не випадково призначена на 30 листопада перед воротами дзвіниці Михайлівського монастиря. Адже саме ці ворота рівно рік тому відкрили монахи Михайлівського монастиря, аби врятувати побитих озвірілою міліцією і пригноблених студентів, учасників акції протесту на Майдані. Цей порятунок студентів надав людям віру у зміни в Україні, зібрав рік тому людей на Михайлівській площі на оновлений мітинг, який перетворився в Революцію Гідності.

До Молитви за України на Михайлівській площі Святійший Патріарх Філарет запросив Предстоятелів та Глав усіх християнських конфесій України.

Очікується участь Глави Української греко-католицької церкви Верховного архієпископа Святослава (Шевчука) та духовенства УГКЦ.

Молитва зокрема має стати символом єднання українського народу та християнських конфесій.

Такі молитви відслужить духовенство Київського Патріархату у центрі кожного обласного центру України 30 листопада 2014 року о 14:00.

Опісля закінчення молитви, близько 14:40 Патріарх Філарет звернеться зі словом до присутніх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ