Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: 30 млн документів про жертв Третього Рейху
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

30 млн документів про жертв Третього Рейху

Перелік усіх документів, зібраних міжнародним розшуковим бюро (ITS) в Бад-Арользені в Німеччині, доступний в Інтернеті з понеділка. Архів містить 30 млн документів про жертв Третього Рейху, зокрема примусових робітників

«Перелік архівних фондів полегшить працю науковцям. Користувачі зможуть швидше зорієнтуватися в структурі та вмісті фондів», – сказав керівник архіву Крістіан Гро. Кожна архівна одиниця має назву, номер сигнатури, інформацію про об’єм і короткий опис вмісту. Інформація подається англійською та німецькою мовами.

Надання доступу до переліку фондів – чергове рішення, яке спрощує використання цього цінного зібрання. У 2015 р. було надано доступ до перших 50 тис. документів. Серед них – особисті речі: знімки, листи, посвідчення особи, відібрані у в’язнів німецьких концентраційних таборів, документи про так звані марші смерті – здійснені СС евакуації в’язнів таборів узимку 1945 р. перед наступом радянської армії, а також дані Бюро розшуку дітей із перших повоєнних років.

В архіві ITS у Бад-Арользені, що існує з 1955 р., знаходять приблизно 30 млн документів, які містять дані про 17,5 млн осіб – в’язнів концентраційних таборів і гетто, примусових робітників та інших ненімецьких жертв гітлерівської системи репресій і депортацій.

ITS, попри те, що вже минуло понад 70 років від закінчення війни, і досі з’ясовує долі жертв нацизму, а з початку 2013 р. веде також наукові дослідження, інформаційну та освітню діяльність. Діяльність Міжнародного бюро розшуку повністю фінансується Німеччиною. З 2013 р. оригінали документів, які зберігаються в Бад-Арользені, належать як «пам’ять світу» до світової культурної спадщини.

tvn24.pl

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ