Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

30 вересня ВРУ збереться, щоб звільнити суддів

На позачергове засідання Верховної Ради, призначене на 29 вересня, збереться достатня кількість депутатів, щоб звільнити 32 суддів за порушення присяги. Таке припущення в ефірі 112 каналу висловив народний депутат від «УДАРу», заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв. Про це повідомила прес-служба "УДАРу".

"Учора було опитування всіх депутатів. Більшість збереться. Буде достатня кількість нардепів для того, щоб ухвалити це рішення», - припустив він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що протягом двох попередніх пленарних тижнів Верховна Рада звільнила близько 900 суддів. Тому, за його словами, завтра народні депутати також проголосують за звільнення 32 суддів через порушення ними присяги.

«Я вважаю, що це рішення буде ухвалене, бо у парламенту завершується конституційне повноваження щодо кадрових питань стосовно суддів -  30 вересня набувають чинності зміни до Конституції і кадрові повноваження переходять до Вищої ради правосуддя», - сказав він.

Водночас Сергій Алєксєєв відзначив, що до 30 вересня Верховна Рада не встигне розглянути питання, щодо безстрокового призначення суддів. За його словами, на даний час в Україні 5 районних судів взагалі не працюють, оскільки закінчились повноваження у всього складу суддів, і це порушує конституційні права громадян на звернення до суду.

«Вважаю, що ці питання треба було розглянути і ухвалити рішення: призначення деяких суддів відхилити, а тих, хто гідно працював ці 5 років, – призначити. Але, на жаль, цього не сталося і будемо сподіватися, що відповідні рішення ухвалить Вища рада правосуддя», - висловив сподівання народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ