Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Укроборонпром» використовує потенціал Львівщини тільки на 26%

Львівщина відіграє значну роль у роботі ДК «Укроборонпром». Загальна сума за укладеними у 2016 році договорами між підприємствами-учасниками ДК «Укроборонпром» та підприємствами Львівської області у межах виробничої кооперації та імпортозаміщення становила понад 160 млн грн. Про це сьогодні, 1 березня, під час наради у Львові повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

За його словами, цього вдалося досягнути в результаті підписаного 10 квітня 2015 року Меморандуму про співпрацю між ДК «Укроборонпром» та Львівською обласною державною адміністрацією.

«Сьогодні з підприємствами-учасниками концерну співпрацюють 32 львівські підприємства. Вони постачають спеціальні сидіння для «Дозорів», паливоміри, фільтри, датчики для військової техніки та багато інших необхідних деталей. Ми могли б після розриву кооперації з РФ просто розмістити замовлення закордоном, але ми прагнемо дати роботу нашим, вітчизняним підприємствам, адже вони здатні закрити потреби оборонки», - заявив Роман Романов.

Як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, завдання Львівщини збільшити кількість таких підприємств до 50.

Особливістю підписаного Меморандуму між Львівською ОДА та Концерном стало укладання в його рамках окремої Угоди про співпрацю в бронетанковій галузі. Вказана Угода передбачає організацію широкої кооперації для виконання програм розвитку регіону та програм створення, виробництва, модернізації, ремонту і реалізації продукції військового призначення на базі ДП «Львівський бронетанковий завод» із залученням підприємств різних форм власності та фінансових установ.

Попри це промисловий потенціал Львівської області підприємства Концерну використовують недостатньо, лише на 26%.

Розширення співробітництва можливе насамперед за рахунок налагодження випуску високотехнологічної продукції, залучення інвестицій у розвиток області для імпортозаміщення, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробництва.

Нагадаємо, що за 2 роки виконання програми імпортозаміщення було укладено меморандуми з 20 регіонами. Загалом це 382 підприємства, на яких працює більше як 200 тисяч фахівців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ