Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Представники страйкового комітету сіл Басівка та Годовиці обіцяють пікетувати під Секретаріатом та заблокувати роботу Львівської облради

Представники страйкового комітету сіл Басівка та Годовиці готові вдатися до акцій протесту під Секретаріатом Президента України у Києві. Як повідомив сьогодні на прес-конференції у Львові голова страйкового комітету Володимир Думич, «поїдемо на Банкову і будемо там сидіти».
Водночас він не уточнив ані дати проведення пікету, ані кількості людей, які готові поїхати у столиці. «На один автобус назбираємо», — сказав він.

Також, за його словами, представники страйкового комітету також готові блокувати роботу сесії Львівської обласної ради.

За їхніми словами, на цій території планують побудувати котеджне містечко. Самі ж жителі сіл не проти, щоб земля була розділена 50 на 50: половину із 365 га віддати селянам, а на 50% вести будівництво.

Також вони повідомили, що рейдерами їхньої землі є директор ПП «Оліяр» Іван Залізний, екс-керівник обласного управління земельних ресурсів, власник фермерського господарства «Біля Рати» Михайло Лавейкін, а також співвласники ВАМу Андрій Харачок і Володимир Левицький. «Іван Залізний взяв цю земельну ділянку і потім переписав 180 га своєму тестю і тьоті, Михайло Лавейкін передав землі своїй же фірмі «Земкомерц». Також співвласники ВАМу взяли і перепродали землі своїй фірмі».

Нагадаємо, жителі села Годовиці та Басівки заявляють про рейдерське захоплення 365 га землі, розташованої в районі кільцевої дороги міста Львова за 3 км від летовища «Скнилів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ