Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

40% новообраних голів об’єднаних громад на Львівщині – жінки

40% новообраних голів об’єднаних громад на Львівщині - жінки, що значно більше аналогічного показника загалом по Україні. Такими є результати аналізу, проведеного аналітичною групою Громадської організації «Європейський діалог». Повідомили в організації.

Переважна більшість голів об’єднаних громад Львівщини потрапляє у вікову групу «40-60 років» – 11 голів, яка є найчисельнішою групою загалом по країні. Також є по 2 представники «молодшої» категорії – «до 40 років» та «старшої» – «більше 60 років».

Всі новообрані голови мають вищу освіту.

Головами об’єднаних громад на Львівщини обрано в переважній більшості голів «центральних» громад (тобто тих, на основі яких сформовано об’єднану громаду) – в 12 об’єднаних громадах.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року відбулися перші вибори в 159 об’єднаних громадах, в які добровільно об’єднались майже 800 органів місцевого самоврядування та близько 2 000 населених пунктів, в яких проживає майже 1 400 тис. осіб. Найбільше об’єднаних громад створено в Тернопільській та Хмельницькій області – 26 та 22 відповідно. Поки що жодної не створено в Харківській області.

На Львівщині вибори відбулися в 15 об’єднаних громадах.

Громадська організація «Європейський діалог» проаналізувала кого ж все таки обрали головами громад в Україні, в тому числі у Львівській області.

Аналіз результатів виборів у всіх 159 об’єднаних громадах України можна почерпнути за цим посиланням: http://dialog.lviv.ua/holovy-pershyh-objednanyh-hromad/
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ