Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

4,5 млн українців не платять до Пенсійного фонду, – Азаров

На сьогоднішній день 4,5 мільйона українців не відраховують кошти зі своїх зарплат до Пенсійного фонду. Про це на прес-конференції повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"4,5 мільйона українців не платять ніяких відрахувань зі своїх зарплат до Пенсійного фонду. Як тоді підвищити пенсію, зробити її гідною, якщо 4,5 мільйона активних громадян країни, які заробляють на життя і повинні були б відраховувати зі своїх заробітків на утримання пенсіонерів , інвалідів, не роблять цього? " - підкреслив глава уряду.

Азаров також визнав, що вважає недостатнім рівень зарплат, пенсійного та соціального забезпечення в бюджетній сфері.

"Ми не вважаємо той рівень пенсійного та соціального забезпечення, а також рівень заробітних плат в бюджетній сфері достатньою, проте ми не можемо йти шляхом друкування грошей", - сказав Азаров.

Прем'єр відзначив, що в міру того, як буде розвиватися економіка, уряд буде підвищувати рівень соціального забезпечення, оскільки вважає соціальну сферу пріоритетною у своїй діяльності.

За його словами, середня зарплата по Україні становить 2,4 тисячі гривень, при цьому він упевнений, що ні в одному регіоні вона не нижче 1,9 тисячі гривень.

"Ніде її немає нижче, скажімо, 1900 гривень", - зазначив Азаров.

При цьому він додав, що в Києві рівень середньої зарплати значно вище, а в західних областях - трохи нижче.

Нагадаємо, у вересні, за даними Державного комітету статистики, середня заробітна плата підвищилася в порівнянні з серпнем на 3%, або на 69 гривень до 2349 гривень на місяць.

Найвищий рівень зарплат зареєстрований у Києві, де середня зарплата склала 3487 гривень, найнижчий - у Тернопільській області, де вона склала 1685 гривень на місяць, передає ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ