Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

4-5 січня – снігопади, 6-8 січня різке зниження температури

Найближчими днями по всій території України очікується значне погіршення погодних умов. За прогнозами синоптиків очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, пориви вітру, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Погоду обумовить арктичний циклон. Повідомила Служба автомобільних доріг у Львівській області.

На території Львівської області очікується: 4-5 січня вночі пориви південно-західного вітру 15 – 20 м/с. Вдень пориви вітру 18 – 23 м/с, хуртовини; місцями сильний сніг. На дорогах ожеледиця, вдень подекуди снігові замети.

6 січня впродовж доби 12 – 17° морозу.

7 січня вночі 15 – 20° морозу, місцями (переважно в горах) до 25° морозу, вдень 12 – 17° морозу.

8 січня вночі 18 – 23° морозу, місцями 26 – 30° морозу, вдень 9 – 14° морозу.

За прогнозами синоптиків 4 січня вдень на Закарпатті та в Карпатах сильний сніг, у горах Львівської та високогiр'ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей очікується значний рiвень лавинної небезпеки; вночі у західних областях, вдень в Україні пориви вітру 15-20 м/с, у Карпатах 25-30 м/с; на дорогах країни місцями ожеледиця.

6-7 січня у зв'язку з вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури: вночі до 13-19° морозу (в західних, північних та центральних областях місцями до 20-26° морозу), вдень до 11-17° морозу, в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській області вночі та вдень до 7-13° морозу, в Криму та Приазов'ї до 0-6° морозу. У Луганській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Одеській областях та в Криму часом сніг (в Криму та Приазов'ї з дощем), місцями сильні снігопади, хуртовини, посилення вітру 15-22 м/с.

8-9 січня в Україні утримається холодна погода, опади і явища на півдні та сході послабшають і припиняться.

Служба автомобільних доріг у Львівській області наголошує: під час роботи снігоприбиральної техніки водії транспортних засобів повинні забезпечити безперешкодний рух спецтехніки та не створювати заторів.

При погіршенні погодних умов Служба автомобільних доріг у Львівській області закликає водіїв та перевізників при можливості утриматись від поїздок, адже великогабаритні автомобілі часто стають причиною обмеження руху, під час заносу блокуючи проїжджу частину, або ж зупинки таких вантажівок на узбіччях, що у свою чергу, призводить до затримки снігоочисної техніки та ускладнює роботу дорожникам.

При нагальній потребі водіям великовантажних транспортних засобів мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати.

Нагадуємо, в зимовий період  на дорогах області діє 51 пункт відстою  для великовантажного транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ