Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

48 тонн цвітної італійської капусти затримали на митниці у Чопі

Співробітники Чопської митниці затримали вантаж, на який було представлено подвійний пакет документів. Овочі, що провозили на цих трьох вантажівках, імпортувалися з Італії до України. Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

 

Автори цієї схеми намагалися зменшити справжню вартість товару. В’їжджаючи на митну територію України, водії, як належить, подали до митного оформлення документи. Все начебто було правильно і законно.

 

Але під час митного огляду вантажу, особистих речей  і самих кабін водіїв було виявлено ще один пакет документів.

 

З’ясувалося, що у схованих документах вартість товару вища за ту, що була зазначена в поданих українським митникам пакетах документів. Та й валюта, в якій визначена вартість товару, інша.

 

Схема подвійних пакетів документів передбачає передачу різних документів митникам країни експорту та країни імпорту. Зазвичай „гратися” в заниження бази оподаткування з митниками Європейського Союзу ділки не ризикують, проте „перевіряти” на профпригодність українських митників вважають за можливе.

 

Спроба виявилася невдалою.

 

 Таким чином у діях водіїв вбачаються ознаки порушення митного законодавства, а саме подання документів, що містять неправдиві дані щодо вартості вантажу.

 

 І товар, і транспортні засоби вилучено. Складені протоколи про порушення митних правил за ст.352 Митного кодексу України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ