Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

500 тис. грн піде покращення стану водойми на вул. Вахнянина

Згідно із ухвалою ЛМР № 1881 від 27.04.2017р, Комплексною екологічною програмою м. Львова на 2017-2022 року передбачено ряд заходів для покращення стану водойм у м. Львова. Зокрема, виділено півмільйона гривень на покращення стану водойми на вул. Вахнянина. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У 2012 році була проведена інвентаризація та паспортизація всіх водойм Львова. Станом на 2012 рік у нас є 82 водойми. На підставі цього, у 2014 році ухвалою сесії ЛМР закріплено, що ці 82 водойми є водними об’єктами міста Львова. Тобто Водний кодекс України поширюється на ці об’єкти – це охорона, раціональне використання, контроль за станом водойм. Також маємо рішення виконавчого комітету від 2014 року, яке визначає відповідальних осіб за утримання кожної з водойм. Це –  юридичні особи, які користується земельною ділянкою, на якій є водойма, і відповідно зобов’язані зберігати і утримувати водойму.

Також за ініціативи департаменту містобудування ЛМР Інститутом екології Карпат НАН України була розроблена Комплексна екологічна програма м Львова на 2017-2022 роки, яка затверджена ухвалою сесії № 1881 від 27.04.2017 року.

У цій Програмі є цілий розділ присвячений водним ресурсам: є аналітика щодо стану водних ресурсів, розписані пріоритетні заходи, які ми плануємо виконати у 2017-2022 роках. Цими заходами передбачено створення гідрологічної карти, створення рекреаційних зон, придбання необхідного обладнання, контроль за станом водойм та ін. Визначені відповідальні особи і передбачені кошти на їх проведення. Зокрема, на поліпшення і збереження водойм і покращення благоустрою біля них передбачено 6 млн. грн.

Одним з пріоритетних об’єктів для нас є озеро на вул. Вахнянина. Адже там є зона рекреації, люди відпочивають, діти займаються водними водами спорту. Тобто цей об’єкт максимально задіяний. Тому цього року півмільйона грн. виділено Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, як розпоряднику коштів, щоб він покращив благоустрій водойми на вул. Вахнянина. Адже згідно з рішенням виконавчого комітету і ухвали сесії ЛМР, Центр є відповідальним за цю водойму.

Знаємо, що недавно відбувся тендер на проведення робіт з очистки озера. Ми будемо слідкувати за доцільністю і якістю робіт. Адже кожна робота має давати не зоровий ефект, а природоохоронний. Тобто заходи мають бути спрямовані на покращення еко-системи водойми», - розповів Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустрою ЛМР.

За його словами, серед безлічі заходів, які реалізовуються відповідно до  Комплексної екологічної програми, також буде розроблено проект відведення прибережно-захисних смуг біля водойм. Зокрема, 25 м навколо водойми увійдуть в проект відведення. Це буде кадастрова карта на публічній мапі, де усі будуть бачити, яка територія належить до водного фонду, на який не можна заходити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ