Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

50 тис. мешканців Ужгорода залишися без газу: прокуратура порушила кримінальну справу

Прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом вибуху газопроводу, який стався 29 серпня в Ужгороді. Обласний центр та 64 населених пункти залишаються без газу.

Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки під час проведення робіт з підвищеною небезпекою), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років, повідомляє Кореспондент.

Як зазначили в МНС, Ужгород і 64населених пунктів Ужгородського району Закарпатської області залишаються без газу станом на 10:00 через вибух газопроводу, що стався на перехресті вулиць Руська - Анкудінова.

Витік газу з пошкодженої труби ліквідовано. Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації продовжується.

В Ужгороді також залишаються відключеними від електропостачання дев'ять вулиць: Руська, Мукачівська,Українська, Антонівська, Робоча, Лесі Українки, Коцюбинського, Анкудінова, Православна Набережна.

У свою чергу мер Ужгорода Віктор Погорєлов прогнозує початок підключення газопостачання в місті 1-3 вересня. За його словами, у вівторок мерія спільно з комунальними службами складає план ліквідації наслідків аварії.

Відновлення газопостачання у селах,що поблизу Ужгорода, почнуть 31 серпня. "А через 1-3дні після цього перейдуть до включення окремих вулиць і будинків в Ужгороді.Відповідальність за це несе" Закарпатгаз ", - сказав мер.

Він додав, що без газу на даний момент залишаються 48 тисяч споживачів. Крім того, в місті не працюють газові заправки.

За інформацією Погорєлова, подачу електроенергії планують відновити до вечора вівторка, однак лише в будинках,розташованих не ближче ніж 200 м від місця вибуху. Мер додав, що загрози життю для постраждалих немає.

Нагадаємо, вибух газоповітряної суміші з подальшим загоранням стався в Ужгороді 29 серпня близько 17:00. У результаті аварії Ужгород залишився без газу, близько 5 тисяч жителів - без електро - і водопостачання. При цьому, три людини були госпіталізовані з опіками.

За попередніми даними, причина вибуху - пошкодження газопроводу працівниками однієї з фірм під час несанкціонованих робіт на підземних електромережах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ