Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський «Фестиваль вишиванки» перенесли на День незалежності

«Фестиваль вишиванки», який планувалося провести 16 серпня, відбудеться 24 серпня на пл. Ринок з 16:00 до 20:00 год., –повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Організовує свято Студентське Братство ЛНУ  ім. І. Франка. Спрямоване воно на підвищення культурного рівня та пожвавлення мистецького процесу серед прогресивної і талановитої львівської молоді.

 

«Українська вишивка, як і українська пісня, є знаковими для нашої традиційної культури. Без любові до української пісні, без розуміння символіки української вишивки не станеш справжнім українцем», - каже керівник фестивалю Марта Гончарська.

 

На святі молоді митці в різних галузях мистецтва будуть представляти свої роботи на розсуд широкому загалу. Зокрема, проходитимуть виступи дитячих колективів з різних будинків творчості міста Львова. Виступи включатимуть пісні про вишиванку, народні танці. Глядачі матимуть змогу побачити виступи львівських  команд КВК.

 

На пл. Ринок також відбудеться дефіле, де будуть представлені роботи молодих, талановитих дизайнерів, які у своїх роботах використовують елементи народної вишивки. Протягом цілого фестивального дня буде проходити майстер-клас від народних майстринь, які поділяться з охочими своїм вмінням і розкажуть про різні стилі вишивки. А для бажаючих втілити нові ідеї вишивки відбудеться мистецький конкурс «Вишиваночка».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ