Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні набули чинності нові правила в’їзду для іноземців

В Україні вступили в силу нові правила в’їзду в країну для певних категорій іноземців та осіб без громадянства. Експерти вважають, це допоможе офіційному Києву домогтися скасування візового режиму з країнами ЄС. Про це повідомила «Німецька хвиля».

 

Іноземці, що хочуть в’їхати до України, відтепер повинні будуть продемонструвати прикордонникам свій гаманець. Там має лежати сума з розрахунку не менше 400 гривень на добу для людини.

 

Нові правила стосуватимуться не всіх іноземців, а лише для країн, що входять до списку міграційного ризику. Серед них – Киргизія, Молдова, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, а також низка країн Африки, Азії та Близького Сходу – загалом 90.

 

Як вважає експерт з міграційної політики Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак, такі правила справедливо застосовуються до цих країн. «Це не є дискримінація для цих країн. Саме з цих країни нині приїздить найбільше нелегальних мігрантів. Тому вводяться нові правила, аби зменшити цю небезпеку для України».

 

Експерт наголошує, що запровадження такого підходу до нелегальних мігрантів є вимогою Євросоюзу, аби Україна могла отримати взамін безвізовий режим.

 

Натомість Віктора Чумака бентежить інше: чому розмір грошового забезпечення на добу для іноземця в десятки рази більший, аніж прожитковий мінімум в Україні, що становить 600 гривень на місяць. Він вважає, що таке співвідношення має бути узгоджене між Верховною Радою та урядом.

 

За оцінкою експерта, в цілому прикордонні нововведення можуть на 12 відсотків зменшити потік в Україну нелегальних мігрантів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ