Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Нагуєвичах з нагоди 153-річчя І.Франка проходить міні-фест ковальського мистецтва

Протягом двох днів, 27-28 серпня, у селі Нагуєвичах Дрогобицького району триватиме міні-фест ковальського мистецтва, організований дизайнерською групою «Дідова кузня» та Дрогобицьким районним осередком «Молодого Народного Руху». Про це повідомила Ірина Кічула, прессекретра ЛКО МНР.

  

Свято приурочене до 153-ї річниці від дня народження українського мислителя та науковця, поета та письменника Івана Франка.

 

«Це перший наш фестиваль, - повідомляє організатор заходу, голова Дрогобицького РО МНР, директор ДГ «Дідова кузня» Петро Андруневчин. – Як відомо, батько Івана Франка був ковалем, тому ми вирішили до уродин нашого генія показати, що ж являє собою сьогодні ковальське мистецтво», - додав він.

 

Проте у програмі матимуть місце не лише показові ковальські роботи. На осуд громади будуть представлені численні вироби прикладного мистецтва: гончарства, лозоплетіння, різьби по дереву, виробів з  бісеру та соломки тощо, які до того ж відвідувачі заходу зможуть придбати на тутешньому ярмарку.

За словами організатора, для бажаючих спроб

увати себе у ковальстві буде проведено майстер-клас, після чого під наглядом ковалів вони зможуть самі попрацювати ковадлом. Все це дійство проходитиме біля Літнього театру.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ