Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не бійтеся бути смішним і боятися технічної недосконалості – багато успішних людей починали із самвидаву, – Кіпіані

Сьогодні, 1 жовтня відомий журналіст Вахтанг Кіпіані представив частинку власної унікальної колекції української періодики в Українському католицькому університеті. Серед шедеврів – молодіжний самвидав «Грюндік» а бо ж газета«Відрижка» – «панківський погляд на українську і польську культуру», – як зазначив Кіпіані. Таким чином, журналіст відкрив серію щомісячних журналістських майстер-класів в Українському католицькому університеті. Про це повідомив кореспондент «Гал-інфо».

 

«Історія журналістики складається не з клаптиків, не з сторінок, а з реальних людей і реальних доробків. Але, на жаль, в Україні ніхто не шанує реальну науку і реальних людей», – говорить Кіпіані. Тому саме з через призму «людей і доробків» журналіст цікаво та практично розповідав про історію української журналістики.

Варто зазначити, що Вахтанг Кіпіані є власником чи ненайбільшого приватного зібрання преси в Україні, тому він демонстрував доволі ексклюзивні газети самвидавe: чи то писані від руки, або ж склеєні в один довжелезний листок.

За підрахунками Вахтанга Кіпіані протягом 1989-1991 в Україні виходило щонайменше 1200 видань. «За цим показником Україна була на другому місці в СРСР. І серед цих видань були інтелектуальні, культурні, розважальні», –розповідає журналіст.

Вахтанг вважає, що самвидав житиме вічно: «Він існує в усіх країнах світу. В Україні зараз спостерігаємо надзвичайно потужний рух шкільної преси. Нещодавно на одному з конкурсів було представлено 1200 шкільних газет, і лише 5% – надруковано в друкарня, все решта – самвидав. Тому не бійтеся бути смішним і боятися технічної недосконалості, адже багато відомих і успішних сьогодні людей починали з самвидаву», – зазначив Вахтанг.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ