Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ та УПЦ КП благословили ікону до Євро-2012

Українська греко-католицька церква та Українська православна церква Київського патріархату благословили ікону із зображенням Богородиці і немовляти Ісуса над футбольним полем з символами країн-господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року України та Польщі. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Передає Обком.

Церемонія відбулася 8 жовтня в Коломиї Івано-Франківської області.
«Внести український християнський дух і національний колорит в проведення футбольного турніру Євро-2012 намагалися в Коломиї 8 жовтня», - сказано в повідомленні.
Благословити ікону прибув єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії Микола (Симкайло) і священик УПЦ (КП).

За словами єпископа Миколая, ця ікона має знаковий характер і показує бачення конкретної людини на проведення ЧЄ-2012 через призму християнської свідомості.
«Наголошую, що єресі в цій іконі не знаходжу і тому прийшов благословити задум двох ініціативних людей. Звичайно, для нас це щось нове і викликає увагу, але в цілому задум цього проекту хороший», – сказав єпископ.

Написав ікону художник Василь Стефурак, другим ініціатором виступив режисер Рагулі Васідзе.
«Напевно, з цієї хвилини у нас вже немає сумніву, що футбольний чемпіонат в Україні відбудеться. Останнім часом відчувається наплив негативної інформації: відберуть - не відберуть у України Євро-2012, а ось такої позитивної мало, тому нам слід об'єднатися і робити заплановане», - сказав Стефурак.

Під час урочистого заходу його учасники також зв'язали з мотузків імпровізоване футбольне поле, вузли якого, за їхніми словами, символізують об'єднання міст України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ