Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Яремче завершився Другий міжнародний фестиваль «Діамант Карпат»: гран-прі поїхало до Харкова

У Яремче завершився Другий міжнародний фестиваль вокального хореографічного та циркового мистецтва «Діамант Карпат». Гран-прі фестивалю “Діамант Карпат-2010” повезли з Яремче до Харкова юні артисти цирку студії “Бенефіс”. А спеціальний приз від директора Фестивалю Олександра Саримсакова поїхав до Білорусі разом з вокалісткою Анною Клімовою.

 

Організатором фетивалю вже другий рік поспіль  є Благодійний фонд сприяння розвитку культури та мистецтв “Вікторія”, а його президент Олександр Саримсаков – поет, композитор, номінант Книги рекордів України у номінації “Людина – унікальні можливості” за встановлення рекорду з пішої ходи на відстані 550 км у травні минулого року.

 

У цьогорічному “Діаманті Карпат” взяло участь понад три сотні учасників різних вікових категорій з усіх регіонів України та з-за кордону. На суд журі вони представили майже сто номерів у різних жанрах: співаки-солісти, вокальні студії, хорові колективи, циркові студії, танцюристи.

 

За доброю галицькою традицією першими учасників та гостей фестивалю привітав місцевий гуцульський вертеп.

 

Керівник танцювального колективу “Натхнення” з Феодосії Світлана Меньшова (перша премія Фестивалю “Діамант Карпат-2010”) з Яремче повертається з такими враженнями:  «Нам сподобалося тут усе: і організація, і учасники, і, звичайно, чудова природа Карпат. Такі фестивалі дають можливість не лише проявити себе молодим талантам на відповідному рівні, а й насамперед найцінішим є те, що талановита молодь звідусіль спілкується між собою. Ми бачимо, як розвиваються і що вміють інші, показуємо і себе. Цінним є те, що нам поради дають визнані майстри сцени – члени журі та почесні гості фестивалю».

 

Довідка.

 

Уперше фестиваль “Діамант Карпат”  відбувся у січні 2009 року. Головою журі була Ніна Байко.Цьогоріч зіркове журі очолював Влад Яма. Допомагали йому це робити актори Віктор Андрієнко та Василь Бендас, організатор фестивалів “Талановиті діти України” Вікторія Бодня, російський шоумен Володимир Кесаров та танцюрист Олександр Лещенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ