Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Януковича вимагають притягнути націоналістку Фаріон до кримінальної відповідальності «за знущання над дітьми»

Народний депутат України Вадим Колесніченко звернувся до Генерального прокурора України з вимогою притягнути депутата Львівської обласної ради Фаріон Ірину Дмитрівну до кримінальної відповідальності.

Як повідомили в прес-службі В. Колесніченка, він вимагає притягнути Ірну Фаріон до відповідальності за порушення прав дитини і за статтею 161 Кримінального кодексу України "Порушення рівності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

Як уточнює прес-служба, приводом послужила публікація в інтернеті відео, де депутат Львівської обласної ради від партії "Свобода" І. Фаріон "публічно знущається і принижує дітей в дитячому садку, дискримінує їх за мовною і національною ознакою, заявляє про те, що діти , з на її думку, неукраїнськими іменами повинні "пакувати валізи і їхати в Московію".

Як нагадав В. Колесніченко, відповідно до ч.1, ст. 161 ККУ - умисні дії спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності ..., а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками ... етнічного та соціального походження, ... за мовними або іншими ознаками "караються" виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років ".

Про результати притягнення до кримінальної відповідальності Народний депутат вимагає повідомити йому в 10-денний строк.

Нагадаємо, що 19 лютого депутат Львівської обласної ради  Ірина Фаріон відвідала дитячий садочок №67, де розповіла дітям, як правильно творити форми від власних імен. Почувши від однієї дівчини, що її звуть Лізою, Ірина Фаріон заявила, що це ім’я від інфінітиву «лизати». Також «неправильною» формою депутат Львівської обласної ради  назвала імя Міша, котрий мав би бути Михайликом.

 

У коментарі журналістам Ірина Фаріон зазначила, що для дітей із російських сімей такі імена цілком нормальні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ