Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко зустрівся з онуком Махатми Ганді

Сьогодні лідер «Нашої України» Віктор Ющенко зустрівся з онуком Махатми Ганді Роджмоханом Ганді та його дружиною, які у межах світового турне «Шлях діалогу та відкриттів» вперше відвідали Україну. Про це повідомила прес-служба «Нашої України».

Під час розмови Роджмохан Ганді озвучив мету свого перебування в нашій державі – він приїхав до України аби дати старт акції "Тиждень довіри", що має на меті закликати українців переосмислити значення довіри для кожного і для держави в цілому.

Він розповів, що Міжнародна асоціація «Ініціативи змін», яку він очолює, працюватиме через свого представника - організацію «Основи свободи». Гість наголосив, що  основною ідеєю його організації є зміна світу через зміну особистості.

Також, як відзначив Ганді, його рух вірить в те, що совість може говорити в кожному. «Саме це об’єднуватиме людей з абсолютно різними поглядами», - сказав гість.

Він нагадав, що Махатма Ганді також розповідав про те, що варто дослухатися до внутрішнього голосу.

Натомість лідер «Нашої України» Віктор Ющенко, відповідаючи на питання гостей про те, який моральний виклик стоїть нині перед Україною, наголосив: «Основним викликом для України є національне відродження, демократизація та європейський напрямок розвитку».

«Коли ми говоримо про націю, то перша її найсолодша мрія – власна держава. Не потрібна територія для проживання, - нації потрібна історія, культура, пам'ять, звичаї, традиції – це те, що склеює націю. Чим більше склеєна нація, тим складніші завдання перед собою вона може ставити, тим більше успіху у неї є. Саме це й лежить в основі консолідаційних процесів, яких потребує Україна», - відзначив Ющенко.

Під кінець розмови Роджмохан Ганді побажав всього найкращого Віктору Ющенку, а також висловив сподівання, що українська держава стане більш внутрішньо об’єднаною, що буде прикладом для інших держав.

Довідково: Роджмохан Ганді - онук Махатми Ганді – одного з керівників та ідеологів національно-визвольних рухів Індії. Продовжуючи ідеї Махатми, професор, письменник, колишній член парламенту Індії Раджмохан Ганді вже півстоліття бере участь в ініціативах, спрямованих на побудову довіри, миру, демократії у світі і боротьбу з корупцією і нерівністю. З 2009 року він очолює авторитетну міжнародну асоціацію «Ініціативи змін», яка об’єднує філії в 60 країнах світу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ