Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Рахункова палата підрахувала, що Львівводоканал викидає гроші «в трубу»

У 2009 році для цілодобового водозабезпечення та реконструкції системи водопостачання м. Львова з державного бюджету спрямовано кошти у сумі 191 млн. грн. – це субвенції та кошти Стабілізаційного фонду. Проведений Рахунковою палатою аудит їх використання показав, що, внаслідок безконтрольності з боку Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Львівський міськвиконком не виконав у повному обсязі покладені на нього завдання, – повідомила прес-служба Рахункової палати

 

Станом на лютий 2010 року залишились без цілодобового постачання і отримували холодну воду за графіками майже 16 тис. осіб (3,1 відс. мешканців міста), гарячу – 36,4 тис. осіб.

 

Також аудитом встановлено факти порушень законодавства та неефективне використання коштів держбюджету на загальну суму 1,8 млн. гривень.

 

Комунальне підприємство "Львівводоканал" не утримує в належному стані мережі, що призводить до значних втрат води – 46,4 відс. від транспортованих обсягів. При цьому зменшення втрат води до запланованого на 2007 рік рівня (22 відс.) дозволило б залучити до самофінансування підприємства 26 млн. грн., які можна було б спрямувати на розвиток і реконструкцію мереж водопостачання.

 

У той же час Львівський міськвиконком, порушивши закон, не відшкодував у 2009 році КП "Львівводоканал" 54,5 млн. грн. різниці між затвердженим розміром тарифів на послуги та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво. Наприкінці року збитки підприємства становили 39,6 млн. грн.  

 

У цілому, як показали результати аудиту, виконавчий комітет Львівської міської ради у  2003-2009 роках, незважаючи на одержання значних зовнішніх фінансових ресурсів у загальній сумі 346 млн. грн. (кошти позики МБРР, гранта Уряду Швеції, державного бюджету), не виконав у повному обсязі завдання переходу до системи цілодобового водопостачання і зменшення втрат води.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ