Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Афера з рейковим автобусом Сихів – Підзамче коштувала Львівській залізниці 1,2 млн грн

Від сьогодні, з 15 червня, для зменшення збитків і для раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів Львівська залізниця скасувала рейковий автобус сполученням Сихів - Головний вокзал - Підзамче. Повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Таке рішення було ухвалено зважаючи на малу кількість пасажирів. Зокрема, за весь період курсування послугами рейкового автобуса на дільниці Сихів – Підзамче скористалися 67 903 пасажири, доходи від продажу проїзних квитків становили 84 879 гривень, а от експлуатаційні витрати сягнули 1 256 000 гривень. Таким чином прямі збитки залізниці сягнули 1 181 000 гривень.

Довідка.

Рейковий автобус Сихів ­– Львів – Підзамче було запроваджено 1 грудня 2009 року. Вартість квитка на проїзд у ньому становила 1 грн. 50 коп. Упродовж доби він здійснював сім рейсів, курсуючи у режимі залізничного маршрутного таксі. 10 квітня Львівська залізниця скасувала чотири рейси, які користувалися найменшою популярністю та обмежила ще два. Напередодні введення в дію нового графіка руху поїздів у травні залізничники попереджали про повне скасування рейкового автобуса у червні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ