Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

6 травня вулицями Львова вже вчетверте проїде велопроменад «Батяри на роверах»

Подія об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. За традицією такі ретро-заїзди проводяться два рази в рік – навесні та восени, Львів – не виключення зі своєю унікальною батярською міською культурою початку ХХ ст.

Реєстрація велозаїзду розпочинається о 14.00 із площі Музейної (біля Домініканського собору). Для того щоб взяти участь у велопроменаді, необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті.

Кожен зареєстрований учасник матиме змогу отримати пов'язку з унікальним номером, взяти участь в лотереї серед зареєстрованих учасників, де зможе виграти ретро велосипед. Ну і звичайно позмагатися та отримати подарунки за найкращий велосипед, жіночий та чоловічий образи, найкращі вуса та бороду від наших партнерів та спонсорів.

Велопроменад «Батяри на роверах» проїде за маршрутом:

пл.Музейна - вул.Ів.Федорова- вул.Руська - вул.Дорошенка - вул.Костюшка- вул. Листопадового Чину - вул.Каменярів - вул. Дорошенка - вул.С.Бандери - вул.Чупринки - вул. Мельника - вул. Коновальця - ПІСКОВІ ОЗЕРА - вул. Коновальця - вул. Русових - вул.Київська - вул.Чупринки - вул.С.Бандери - вул. Коперніка - ПАЛАЦ ПОТОЦЬКИХ.

Під час маршруту планується зупинка у парку Піскові озера.

Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже сім років поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Метою Tweed Run є повернення до витоків велокультури та класичного стилю в одязі 20-30-х років минулого століття.

До заїзду допускаються будь-які міські велосипеди, але бажано, щоб це були класичні ретро моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі велосипедної моди початку XX століття. Саме в цей час у Львові існувала унікальна батярська культура зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом, а також спостерігалося пожвавлення велосипедного руху.

Отож, готуйте свій анцуг, шукайте дідові бятярівки та беретки, маринарки та мантелі, прасуйте гальсбіндери, всьо має бути бронзово-твідове! Побачимося у городі та не забудьте зробити файну фризуру!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ