Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадська організація «Разом» влаштувала спортивно-відпочинковий табір у Великих Мостах

Сьогодні, 14 липня, відбулось урочисте відкриття спортивно-відпочинкового табору у Великих Мостах Сокальського району Львівської області. В організації проекту взяли участь Львівська обласна громадська організація «Разом» на чолі з керівником Володимиром Маліновським, керівник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав Тимків.

За словами Володимира Маліновського, з 1 липня 2010 року почали свою роботу літні дитячі табори "РАЗОМ". Естафету табору «Знесіння» у Львові перейняв Великомостівський. Цей табір працюватиме протягом 14 днів, від сьогодні до 28 липня. Учасниками табору є діти із проблемних сімей Львова.

«Ми планували, що до табору потрапить 30 дітей. Проте через непередбачені обставини прибули лише 22. Серед них є діти сироти, деякі мають опікунів. Згідно чинного закону України „Про оздоровлення та відпочинок дітей”, у ст.24 передбачено фінансування за державні кошти послуг з оздоровлення та відпочинку всіх категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, ці діти мають право отримати путівку лише раз на рік. Не можна позбавляти їх такої нагоди», - прокоментував керівник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав Тимків.

«Ми вирішили провести табір у Великих Мостах, адже тут надзвичайно гарна природа, до того ж, екологічне становище значно краще, аніж у Львові», - пояснив керівник ГО «Разом». Також він додав, що на організацію табору Львівська обласна рада виділила 30 тис. гривень. Окрім того, фінансову підтримку надали спонсори ЗАТ "Олеський завод мінеральних вод" та «Галичина».

Напередодні у Львів приїхали міжнародні волонтери з Канади, Франції, Тайланду та Польщі. Саме вони допомагатимуть членам організації в проведенні літнього дитячого табору "РАТА", на берегах однойменної ріки. Діти матимуть можливість не лише поспілкуватись з іноземними волонтерами, але й дізнатись більше про їхню культуру та звичаї.

Керівником табору призначено журналіста Влада Якушева. Окрім того, що він є членом організації «Разом», редактором журналу «Кримінальне чтиво.UA», Влад також володіє секретами східного єдиноборства. «Отож, майстер-клас із східної філософії для учасників табору гарантований», переконує він.

Також до складу вихователів спортивно-відпочинкового табору активно долучився керівник Сокальського районного осередку ГО «Разом» Ігор Петренко. Своє завдання у таборі він пояснив так: «За спеціальністю я еколог. Тому, одним із пунктів, передбачених у програмі проведення табору є «Екологічний десант».Разом із дітьми ми посадимо нові деревця, прибиремо сміття біля річки Рата».

Нагадаємо, що 23-25 липня у Великих Мостах відбудеться Міжнародний українсько-польський етнофестиваль "FEST Мости", проведенням якого також займається ГО «Разом». Діти під час відпочинку у таборі долучатьсядо волонтерства разом із іноземними гостями. Вони також матимуть яскраву нагоду познайомитись із різноманітними гуртами, які виступатимуть на фестивалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ