Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

72% боржників за газ на Львівщині не оформили субсидію

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Львівгазу, на клієнтів «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТУ», які не оформили субсидію, припадає 72 % від загальної заборгованості за газ.

З початком опалювального сезону борги клієнтів ТОВ «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ» лише за місяць збільшились на100 мільйонів гривень. Основний приріст заборгованості спостерігається серед тих споживачів газу, котріне оформили субсидію. З іншого боку, станом на 1 листопада,  52 % клієнтів ТОВ «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ» користуються субсидією. Ті з них, хто оплачує розрахований органами соцзахисту обов'язковий платіж, не мають боргів навіть за минулий опалювальний період.

Всім боржникам, які не платять за газ та накопичують борги компанія «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ» буде змушена припинити газопостачання. Адже відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених НКРЕКП, газопостачальне підприємство не має права продовжувати газопостачання при наявності боргу з боку споживача.  «Виходом з цієї ситуації може бути допомога держави, тобто субсидія», – говорить директор ТОВ «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ» Наталія Лавриненко.

Оформити субсидію може кожна сім'я, якщо її комунальні витрати перевищують 15% від середнього щомісячного сукупного доходу. Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб та оформляється на когось із членів сім'ї. Безробітні теж можуть оформити цю державну допомогу. Наприклад, сім'я у складі двох батьків і дитини проживає в квартирі площею 50 кв м. Дохід сім'ї – 7000 грн. в місяць, комунальні витрати – 2520 грн. Оформивши субсидію, така сім'я буде платити за комуналку 875 грн, решту – 1645 грн., заплатить держава.

Механізм оформлення субсидій нескладний – необхідно заповнити та надати в органи соцзахисту населення заяву та декларацію про доходи. Зробити це можна навіть не виходячи з дому – варто лише перейти за відповідним посиланням на сайт http://teplo.gov.ua.

Якщо певна інформація щодо оформлення малозрозуміла, детальні роз'яснення нададуть фахівці гарячої лінії Кабінету міністрів за номером 15-45. Працює вона цілодобово і безкоштовно – як зі стаціонарних, так із мобільних телефонів.

До відома: відключення-підключення газу обійдеться боржнику в середньому в  230 грн. У звязку із заборгованостями від початку року і станом на 1 листопада 2016 року передано 5909 доручень на відключення споживачів газу у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ