Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

72 окрема механізована бригада назвала ім’я бійця, який вчора загинув у зоні АТО

Вчора ввечері, близько 23.00, від мінометного обстрілу загинув наш побратим, захисник Авдіївської промзони Сергій Ручка, - повідомила 72 Гвардійська ОМБР у Facebook.

Сергій Ручка - киянин. Вдома у нього залишились дружина і 13-річна донька.

"Надійний, відважний,досвідчений, - згадують про нього побратими. - Коли треба завжди виручав, йшов у бій без страху. Любив жартувати і завжди був усміхнений, незважаючи ні на що".

"Мінометний обстріл почався, як завжди, раптово. Сергій був на чергуванні, і саме в цей момент прилетіла міна", - розповідають його друзі, 20 та 21-річні Олексій та Денис, які в той момент були поруч і миттю кинулися надавати першу допомогу пораненому, як вони думали, товаришу.

"Хлопці зробили все правильно, як їх вчили: наклали джути на поранені кінцівки, закрили чистим рани на тілі, поклали Сергія на ноші і бігом, найкоротшою стежкою, понесли його окопами до нашої броньованої "медички", що вже летіла назустріч. Тут-таки, в цілковитій темряві, ноші поклали в машину, де я під час руху наполегливо намагатися врятувати бійця. Вже потім, у стабілізаційному центрі, куди ми примчали, хірург сказав, що хлопець помер ще там, в окопі... Смерть була миттєва і безболісна; але ми не знали того, і рятували його, як живого, до останнього сподіваючись, що ось зараз він прийде до тями; часом нам навіть здавалося, що ми відчуваємо у нього слабкий пульс", - розповідає медпрацівник батальону.

Світла пам'ять Герою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ