Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові велосипедисти самі собі малюють велодоріжки

Сьогодні, 8 вересня, на просп.Свободи у Львові велосипедисти намалювали розмітку першої велодоріжки, повідомили організатори акції.

За їхніми словами, ще у 2007 році міський голова Андрій Садовий пообіцяв облаштувати у Львові велосипедні доріжки, від того часу нічого не зроблено. Тільки цього літа, під тиском громадськості прийняли Концепцію розвитку велоінфраструктури, яка передбачала обладнання велосипедних доріжок у проекті кожної дороги, яку реконструюватимуть чи ремонтуватимуть.

Попри це, мерія надалі годує львів’ян обіцянками та не робить ніяких кроків у цьому напрямку. Жодна реконструйована літом вулиця не облаштована велодоріжками.

Більше того, чиновники навіть не приховують своєї бездіяльності, дозволяючи собі цинічні висловлювання, на кшталт, нещодавньої заяви начальника Управління архітектури Львівської міської ради Юрія Криворучка. Він порадив велосипедистам намалювати розмітку велодоріжки самостійно в центральній частині міста. “Я їм казав – знайдіть спонсора, купіть бочку жовтої фарби…”, - заявив Криворучко Це теж саме, що автомобілісти скинулись би на фарбу і самі собі почали малювали розмітку на дорогах.

Представники ГО “Громадянська позиція” та Велоруху “За чистий Львів!” вирішили показати безглуздість подібних заяв влади, звернути увагу на її бездіяльність і змусити до реальних дій. Вони взяли жовту фарбу і намалювали велодоріжку на просп.Свободи. Це символічний виклик владі у відповідь на їхню бездіяльність.

Велодоріжка простягнулася на одній стороні дороги проспекту Свободи від театру опери та балету ім. С. Крушельницької до перехрестя з вулицею Гнатюка.

Учасники заходу тримали транспаранти з написами: «Вдаримо велосипедами по заторах», «Всі на колеса», «Велосипедисти за Львів без заторів». Також учасники жовтою фарбою на дорозі намалювали напис: «перша у Львові велодоріжка імені Андрія Садового»

Під час акції стався курьоз після того коли один із учасників намалював жовтою фарбою слово «Лось» навпроти припаркованого на дорозі авто і стрілку в його сторону , в результаті розлючений власник зробив скандал. Опісля напис замалювали фарбою.

ГО “Громадянська позиція” та Велоруху “За чистий Львів!” вимагають від міського голови Андрія Садового та Львівської міської ради: дати публічну оцінку діям начальника Управління архітектури ЛМР Юрія Криворучка; створити робочу групу ЛМР щодо реалізації Концепції велоінфраструктури міста та розробки схеми велосипедних доріжок; облаштувати велодоріжками вулицю Кульпарківську та Стрийську (як обіцяв А. Садовий) та усі вулиці, що ремонтують чи будуть ремонтувати / реконструйовувати у місті; передбачити в бюджеті наступного року кошти на облаштування велодоріжок на вулицях, які будуть реконструйовувати або ремонтувати.

Організатори акції: ГО "Громадянська позиція" та Велорух "За чистий Львів!"

Фото - Михайло Дашкович



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ