Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З резервуарів Львівського нафтозаводу витекли відходи

Міністерство охорони навколишнього природного середовища заявляє про витік відходів з місцевих водних резервуарів Львівського дослідного нафтомаслозаводу. Про це йдеться в повідомленні Міприроди. При цьому відомство заявляє, що завод перешкоджає початку робіт з попередження екологічної катастрофи.

"Львівський дослідний нафтомаслозавод, який вже близько 30 років зливає свої відходи в місцеві водні резервуари, розташовані на його території, заважає Мінприроди почати роботи з попередження екологічної катастрофи", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні також йдеться, що підприємство, яке на сьогодні офіційно визнано банкрутом, планує продати кислі гудрони, що накопичилися в процесі виробничої діяльності заводу.

За даними Мінприроди, в резервуарах постійно фіксується зниження рівня рідини.

Гудрони просочуються у підземні річки поблизу сіл Збиранка і Сороки Жовківського району.
Крім того, існує загроза витоку небезпечної речовини в річку Малаховка, що впадає в річку Полтву.

Міністерство підкреслює, що територія підвищеного ризику розташована на відстані 10 км від Львова, де планується проведення матчів чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, що ставить під загрозу проведення чемпіонату.

Мінприроди вимагає допустити своїх фахівців в резервуари з кислими гудронами для термінового попередження екологічної катастрофи.

Питання львівських гудронових озер перебуває на особистому контролі голови Мінприроди Миколи Злочевського.

Кислий гудрон - відходи, які утворюються при очищенні деяких нафтопродуктів (наприклад, змащувальних масел) концентрованою сірчаною кислотою.

У червні 2009 року Господарський суд Львівської області визнав банкрутом Львівський дослідний нафтомаслозавод.

Відкрите акціонерне товариство "Львівський дослідний нафтомаслозавод" засноване 4 березня 1994 шляхом перетворення державного підприємства "Львівський дослідний нафтомаслозавод" у ВАТ, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ