Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Вільний від «Батьківщини» рейтинг партій до Львівської міськради – від «Соціоінформу»

За два тижні до виборів шанси потрапити до Львівської міської ради мають шість партій. Лідирує Свобода – 18,9%, друге та третє місце поділила Пора (7,6%) та РХП (7,5%). Рівні шанси має Наша Україна (6,8%) та Партія регіонів (6,6%). Рейтинг Фронту змін – 6%. Такі дані сьогодні, 21 жовтня, оприлюднила директор Українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.

За її словами, за два тижні до виборів про свою готовність голосувати заявили 91,5% львів’ян (це оптимістичний варіант). Але соціолог вважає таку цифра дещо завищеною, на її думку, явка буде традиційною 2/3 виборців. «13% респондентів відповіли, що проголосують проти всіх, ця цифра теж дещо завищена», – говорить Наталія Зайцева-Чіпак.

Щодо виборів міського голови, Андрій Садовий отримав 44,5%, Петро Писарчук – 12,4%, друге і третє місце ділять Володимир Гірняк (5,5%) та Юрій Михальчишин (5,1).

Для порівняння подаємо дані соціологічної групи «Рейтинг». За три тижні до виборів лідерами симпатій на виборах до Львівської міської ради є Свобода (рейтинг – 22,2%  серед тих, хто має намір взяти участь у виборах) та Батьківщина (13,8%). (Рейтинг «Батьківщини" у «Соціоінформу» - 2.8%).

Далі у рейтингу Фронт змін (7,1%), Наша Україна (6,4%), Партія регіонів (6,2%), Республіканська християнська партія (5,9%), а також Пора (5,5%).Крім того, три партії близькі до подолання 3-відсоткового бар’єру: Сильна Україна (2,9%), Народний Рух (2,2%) та Україна соборна (2,2%).

 Довідка.

Метод соціологічного дослідження «Соцінформу» – кількісне опитування «обличчям-до-обличчя». Дата – 13.10.2010 – 17.10.2010. Кількість учасників – 800. Вибірка двощаблева, районовано-квотна, репрезентативна за ознаками віку та статі населення. Генеральною сукупністю дослідження було населення міста Львова віком від 18 років і старше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ