Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Тимошенко профінансувала конкурс української мови ім. П.Яцика

Цьогорічний XI Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика став значною мірою можливим завдяки потужній фінансовій підтримці лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Про це сьогодні, 9 листопада, заявив виконавчий директор Ліги українських меценатів, секретар Ради Національної Спілки Письменників України, співголова Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика Михайло Слабошпицький. Повідомила прес-служба ЛОПО "Батьківщина".

Міністерство освіти України саботувало проведення цього конкурсу. «Це безпрецендентний випадок, такого не було десять років поспіль. Стривожена українська громадськість звернулась з відкритим листом до Дмитра Табачника, але відповіді так і не отримала. Ми звернулись через пресу, відповіді знов не було», - стверджує співголова Міжнародного конкурсу.

Не зважаючи на таку позицію влади, конкурс таки відбувається у тридцяти країнах світу, де мешкають українці.

Як відомо сьогодні, 9 листопада, на Львівщині в смт. Верхнє Синьовидне Сколівського району теж проходить урочисте відкриття цього конкурсу.

Підтримка Юлії Тимошенко стала справжньою несподіванкою для організаторів.

“Це була несподіванка, справжня сенсація. Я написав листи усім проукраїнським політикам і навіть тим, які себе так позиціонують, але відгукнулася лише Юлія Тимошенко і вчора пожертвувала нам фактично половину нашого конкурсного бюджету. Я маю тепер моральний козир до наших політиків. Буду запитувати решту: «А скільки ти виділив на вибори, на біг-борди? Віддай ці гроші дітям, бо це інвестиція в український патріотизм!» Юлія Тимошенко подала приклад для суспільства, не витрачати гроші на пустопорожню балаканину, а інвестувати у завтрашній день наших дітей, нашого народу. Особливо важливо, що це було зроблено після виборчої кампанії і не є просто піаром», - каже Михайло Слабошпицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ