Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

78% росіян хочуть візовий режим з Білоруссю

В ході соціологічного опитування, проведеного днями Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦИОМ), 78% росіян висловилися за введення з Білоруссю повноцінного візового режиму, передає російське видання "Московський комсомолець".

Не в захваті росіяни і від знижок на нафту і газ, які їх країна надає Білорусі в обмін на членство в ЄАЕС і Союзній державі. Так, 56% опитаних вважають, що вуглеводні в Білорусь слід продавати не за внутрішніми, а за світовими цінами. Протилежної думки дотримуються лише 38% респондентів. А з урахуванням накопичився через різних підходів до ціноутворення боргу Білорусі перед "Газпромом" частка росіян, які виступають за скасування знижок, і зовсім досягає 69%.

"Ставлення росіян до Білорусі тепер можна охарактеризувати прислів'ям "Дружба дружбою, а тютюнець - нарізно", - заявив журналістам, коментуючи результати опитування, керівник Департаменту досліджень ВЦИОМ Степан Львів. - При цьому, як не дивно, до такої думки все частіше приходять представники старшого покоління, тоді як російська молодь, навпаки, демонструє "широту душі".

Нагадаємо, що у відносинах Білорусі та Росії тепер все виразніше маячить перспектива "цивілізованого розлучення", причому при повному консенсусі сторін. Так, ФСБ Росії недавно відновила вздовж усього кордону з Білоруссю прикордонну зону і перевіряє документи у всіх, хто в'їжджає, чого не траплялося всі попередні 20 років. Білорусь, у свою чергу, також давно не в захваті від прозорого кордону зі східними сусідами: навіть Олександр Лукашенко визнав, що саме з Росії до нас везуть величезні кількості наркотиків і психотропів, а білоруське МВС всерйоз перейнявся гігантськими поставками зі сходу фальсифікованого алкоголю, який, до того ж, часто є просто небезпечним для життя. Солідарні зі своїми владою і прості білоруси, які кілька місяців тому почали збір підписів за відновлення на російському кордоні повноцінного прикордонного і митного контролю, що, на їхню думку, зможе надійно зупинити потік різного криміналу від сусідів.

Джерело: by24.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ