Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українському МЗС вказали на антиукраїнські виступи Путіна. Текст звернення

На пленарному засіданні другої сесії Львівської обласної ради шостого демократичного скликання депутати Львівської обласної ради прийняли звернення до Міністерства закордонних справ України щодо антиукраїнських виступів Прем'єр-міністра Російської Федерації Владіміра Путіна та Генерального консула Російської Федерації у м.Львові Євгенія Гузєєва.

У зверненні зокрема зазначається:

«Офіційна влада Російської Федерації проводить чергову кампанію проти держави України, її мови, культури та історії українського народу.

Розпочав чергову антиукраїнську істерію Прем'єр міністр Росії Владімір Путін, який, усупереч історичним фактам, заявив про якусь особливу місію росіян під час Другої світової війни. Своїми розумуваннями про окрему роль одного вибраного народу російський чиновник найвищого державного рангу насправді нічого не давав росіянам, але принизив усі інші нації та народи, сини і доньки яких віддали своє життя в боротьбі з тоталітарними режимами середини ХХ століття, у тому числі - що найболючіше - українців. Владімір Владімірович цинічно зневажив пам'ять загиблих і роз'ятрив незагоєні рани ветеранів війни.

Виступ глави російського уряду спричинив цілу низку наступних українофобських заяв послідовників Валуєва, Кагановича та Щербицького, серед яких особливо вирізняються сентенції Генерального консула Російської Федерації у м.Львові Євгенія Гузєєва.

Дипломат Гузєєв у численних виступах, а також у своєму програмному інтерв'ю агенції УНІАН 22 грудня 2010 року, фактично заперечив історичне існування української нації, української мови та української церкви. Довільно оперуючи цитатами з літературних творів та пропагандистських передмов до історичної літератури, виданої в радянські часи, Є.Ф.Гузєєв не сприяв порозумінню й налагодженню добросусідських взаємин, а фактично розпалює міжнаціональну ворожнечу та намагається ускладнити політичні стосунки двох держав і народів. Тривогу викликають скарги Є.Ф. Гузєєва щодо погроз, які нібито надходять на його адресу, що більш схоже до самопровокації.

Вимагаємо від Міністерства закордонних справ України:

1. Терміново дати офіційну відповідь Прем'єр-міністрові Російської Федерації Владіміру Путіну щодо примирення ролі України та українців у Другій світовій війні.

2. Оголосити дипломати Євгенія Гузєєва персоною нон грата, позбавити його дипломатичних дипломатичного статусу в нашій державі, звернутися до МЗС Росії з вимогою негайного відкликання цієї особи з офіційного дипломатичного представництва Російської Федерації в Україні.

3. У майбутньому. погоджуючи кандидатури відповідальних працівників посольств і консульств в Україні, звертати увагу на володіння ними дипломатичним хистом та глибоке поціновування культури й історії, достатнє знання державної мови, законодавства України та - основне - норм міжнародного дипломатичного права».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ