Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні – мільйони російськомовних, які вважають Бандеру героєм і не бажають союзу з Росією

В Україні проживають мільйони російськомовних громадян, які є прихильниками ідей українського націоналізму. Про це пише газета «Україна молода».

«Даремно північний сусід потирає руки і зараховує до своїх «адептів» всіх російськомовних українців. Росіян шокує наш новий феномен - російськомовні українські «буржуазні» націоналісти. Вони вважають Бандеру Героєм, хочуть в Європу і НАТО, а не до Росії, бажають дивитися в кінотеатрах фільми з українським дубляжем і категорично проти російської як державної», - йдеться в публікації.

Таких, підкреслює видання, «мільйони: вони прогресивні, освічені, не ведуться на дешеву пропаганду і чітко знають: вони - українці».

Соціальний психолог Олег Покальчук пояснив виданню, що таке явище пов'язане з появою нового покоління жителів України.

«Тепер підросло нове покоління, яке не мислить лише категоріями мовних пріоритетів. Відбувається феномен, який переживали інші країни. Наприклад, Великобританія породила не тільки американський, а й індійський англомовний націоналізм .... Так що екзотичного в цьому явищі нічого немає», - сказав фахівець.

Соціолог Олександр Вишняк нагадує, що більшість міст Центральної України є російськомовними, проте населення в них - «проукраїнськи орієнтоване».

Експерт також нагадав, що Київ - місто, «де розмовляють переважно російською мовою, проте яке категорично не визнає державний статус російської мови», повідомляє Новый регион.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ