Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові діти з вадами зору пальчиковим живописом встановили рекорд Гінеса

Cьогодні, 28 січня, у Львівському Палаці мистецтв у рамках соціального проекту «Творчі студії пальчикового живопису для дітей з вадами зору» на базі Львівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору «Левеня» та Львівської загальноосвітньої школи-інтернат для сліпих дітей, відбувся унікальний захід - «Мозаїка дотику». В рамках проекту діти з вадами зору встановили рекорд Гінеса - колективна робота пальчикового живопису від дітей з вадами зору на полотні розміром 20х10 метрів. Рекорд фіксується представниками книги рекордів Гінеса України.


Над роботою працювало 55 дітей. Вони ділилися по командах (по 10 чоловік), кожна команда мала свою ділянку на картині над якою працювала. По завершенні малюнку діти на білому сонечку, яке намальоване в правому верхньому кутні полотнища поставили свої авторські відбитки рук.

«На полотні зображений прекрасний світ, який вони бачать. Цей світ в їх очах є ідеальним, і нам треба зробити все, щоб він таким був для них», - зазначив меценат Іван Бокало.

«Метою проведення заходу було показати творчий потенціал дітей із вадами зору та привернути увагу громадськості до їхніх проблем. Адже ці діти по-особливому відчувають світ довкола, вони здатні навчити щирості і гуманності», - сказала організатор проекту, голова ГО «Генерація плюс» Ірина Кіянка.

В рамках проекту відбулася виставка дитячих малюнків, концерт за участі дітей-учнів студій, презентація тематичної колекції одягу наймолодшої дизайнерки України Софії Марії Сєдової, благочинний ярмарок, святкова гостина та дитячі забави.

Організаторами заходу виступили КВК Львівський Палац Мистецтв, ЛММГО «Генерація Плюс», за сприяння Фонду Братів Кличків, Фонду Конрада Еденауера, Фонду Святого Володимира, Дитячого розважального центру «Леопарк», ТМ «Олімпія», а також за підтримки депутата Львівської обласної ради Івана Бокала.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ