Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Команда Франкового університету пробилась у фінал світу зі спортивного програмування

За результатами півфіналу світу зі спортивного програмування, який відбувся у Бухаресті, команда Львівського національного університету імені Івана Франка «LNU United» пройшла у Фінал світу. На Фінал світу запрошені 105 найкращих команд з шести континентів, які вибороли право продовжити змагання серед 8305 команд з 2070 університетів, які представляли 88 країн. Повідомив тренер команди Руслан Бабіля.

2011 рік для України рекордний, оскільки нашу країну представлятимуть аж 4 команди: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Донецького національного університету, Таврійського національного університету імені Володимира Вернадського і Львівського національного університету імені Івана Франка. Склад команди ЛНУ імені Івана Франка: Євчинець Ігор, Кушнір Павло, Воєца Олександр, тренери Бабіля Руслан та Білецький Василь.

Спортивне програмування – це змагання на точність та швидкість серед програмістів. Кожне змагання триває 5 годин, протягом яких потрібно повністю розв’язати, зазвичай, до 12 завдань якомога швидше (часткові розв’язки не зараховуються). Оскільки розв’язки оцінує автоматична система тестування, то результати відомі вже у процесі змагання, що дає змогу бачити реальну турнірну таблицю. Інтриги додає те, що переможець може визначатись секундами.

Рівень завдань з кожним роком зростає. Завдання, які ще декілька років тому «захищались» як кандидатські та докторські дисертації, нині вважаються простими.

У рамках підготовки до Фіналу світу команда ЛНУ імені Івана Франка взяла участь у двох найпрестижніших тренувальних зборах: у Петрозаводську (Росія , 28 січня – 7 лютого) та у Харкові (11 – 21 лютого). Загалом у цих зборах взяли участь переможці європейських півфіналів і 20 майбутніх фіналістів. За 18 тренувальних змагальних днів команда ЛНУ імені Івана Франка розв’язала 194 завдання з 228 запропонованих. Команді у тренувальних зборах допомогла компанія «SoftServe». За результатами зборів очевидним є те, що боротьба за перемогу в Фіналі світу буде гострою, але сміливо можемо стверджувати, що команда «LNU United» є претендентом на перемогу.

Оскільки спортивне програмування це справжній спорт, то команда і надалі продовжує посилено тренуватись до найголовнішого старту – Фіналу світу.

Зазвичай Фінал світу відбувається у березні, цього року він також мав відбутись 3-го числа березня місяця в Шарм-ель-Шейху, але через революцію в Єгипті організатори змагання прийняли рішення про його перенесення. Відтак Фінал світу зі спортивного програмування відбудеться 30 травня в Орландо (США).

Нагадаємо, що у 2008 році команда ЛНУ імені Івана Франка вперше за історію України здобула золоті медалі на Фіналі світу, який відбувся у Банфі (Канада). Тоді золотими медалістами стали Білецький Василь, Коркуна Остап, Бабіля Руслан. Нині вони тренують команду ЛНУ імені Івана Франка, передають свій досвід та майстерність новій зміні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ