Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Могильов визнав катування в міліції

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов визнав факти застосування тортур співробітниками МВС стосовно затриманих громадян.

В четвер пройшла нарада, присвячена питанням щодо дотримання прав людини в установах МВС.

"Коли ставиться питання про те, що найголовніше - розкриваність, то нікого не цікавить - яким шляхом. Це і призводило до того, що співробітники міліції були націлені на вчинення катувань", - сказав Могильов, повідомляє УП.

"Приміром, міліція України забезпечувала розкриття злочинів на рівні 60-70%. А в Польщі розкриваність становить близько 40%. Але при цьому довіра до польської поліції у населення у багато разів вище, ніж до української міліції", - заявив він.

На нараді міністр поставив завдання керівникам структурних підрозділів МВС зробити пріоритетом у роботі міліції "не розкриваність, а дотримання прав і свобод як постраждалого, так і обвинуваченого", пише видання.

"У цій ситуації зникає мотивація тортур. Ми повинні забезпечити розкриття злочинів законним шляхом", - пояснив Могильов, пообіцявши, що будь-який факт порушення прав і свобод людини буде піддаватися "жорстокій перевірці", а до винних будуть застосовуватися "найжорсткіші заходи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ