Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначать Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

У вівторок, 31 травня, у Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням соціальні працівники, волонтери відділу соціальної роботи Личаківського району та представники релігійних організацій проводитимуть акцію «Один день без тютюну». Час проведення з 8.30 до 10.30. Місце проведення: перехрестя вулиць Пекарська – Чехова (біля світлофорів).

У цей день у всьому світі проводить акції по боротьбі з курінням - день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він був встановлений в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб у 21 столітті проблема куріння тютюну зникла. Існує вислів, що «крапля нікотину вбиває коня». Що ж до людей, то смертельна доза нікотину для людини - 50-100 міліграм.

«Курцями є більше половини всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого. Тому соціальні працівники цією акцією застерігатимуть населення Львова від згубної звички - однієї з найбільш поширеніших епідемій за всю історію існування людства - нікотиноманії, що стоїть в одному рядку з алкоголізмом і наркоманією. Волонтери роздаватимуть перехожим буклетики «Смертельна арифметика», «Наше завтра починається сьогодні» та проводитимуть на калькуляторах та рахівницях прості підрахунки, які призводять до щорічних втрат у сімейному бюджеті», - розповів відповідальний за проведення акції Орест Козак.

Кожна цигарка скорочує життя на кілька хвилин. В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Саме воно спричиняє численні бронхіти, пневмонії, астми, серцево-судинні та неврологічні ускладнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ