Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюховичах аварійна ситуація на каналізаційному колекторі

У смт. Брюховичі тривають роботи з ліквідації аварійної ситуації на напірному каналізаційному колекторі від каналізаційної насосної станції на вул. Львівській вздовж річки Брюхівчанка. Загалом прокладено понад 600 п.м. нових поліетиленових труб діаметром 300 мм.

«Нині ми ліквідовуємо гостроаварійну ситуацію, яка склалася через тривалий термін експлуатації діючого каналізаційного колектора. Однак, проблема не буде вирішена повністю. Адже уся траса колектора, побудованого у 60-ті роки минулого століття, потребує нагальної заміни. Надзвичайна ситуація ускладнюється хаотичною забудовою приватних будинків вздовж траси колектора», - зазначив головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.

На замовлення «Львівводоканалу» проектний інститут виготовив проектно-кошторисну документацію на заміну 8,08 км аварійного колектора. Вартість робіт, відповідно до проекту, складатиме 9,214 млн.грн. Повний обсяг робіт зі заміни колектора буде виконаний за умови бюджетного фінансування.

«Ми долучаємося до ліквідації екологічної катастрофи, адже через несправний колектор стоки потрапляють у річку. На сесії селищної ради вирішено виділити 300 тис.грн. на очищення річки Брюхівчанка. Також широко обговорюється питання допомоги «Львівводоканалу» у закупівлі матеріалів та труб», - додав керуючий справами виконкому Брюховецької сільської ради Дмитро Вознюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ